Kultura Edukacja
SchaBIK na Festiwalu ulicy Świdnickiej
W najbliższą sobotę (27 września) wrocławianie będą mieli okazję bawić się na Festiwalu ulicy Świdnickiej. W programie imprezy, która rozpocznie się o godz. 12.30 i potrwa do północy, są liczne koncerty zespołów muzycznych, wystawy fotograficzne i malarskie, pokazy mody, konkursy, warsztaty oraz gry i zabawy sportowe.
Jedną z największych atrakcji będzie parada Świdnicka, w której udział wezmą seniorki z Wrocławskiego Centrum Seniora. Chętni będą mieli okazję zwiedzić budynek Opery Wrocławskiej, spotkać się z przedsiębiorcami z ulicy Świdnickiej, porozmawiać o modzie, muzyce, książkach lub też skosztować smakołyków przygotowanych przez szefów kuchni z wrocławskich restauracji. Jan Akielaszek, właściciel Oficyny Wydawniczej „W Kolorach Tęczy” oraz prezes Targów Książki Kulinarnej zaprasza do Piwiarni Warka, w której podpisywał będzie między innymi jedną ze swoich ostatnich książek kulinarnych pt. „Kuchnia lasów i borów Dolnego Śląska”.
-Czytelników, którzy mnie odwiedzą, postaram się ugościć smacznymi kanapkami z mięsem z dziczyzny – mówi Jan Akielaszek. -Najprawdopodobniej będzie też okazja skosztowania SchaBIK-a, czyli ciepłej bułeczki z kotletem schabowym i ogórkiem.
SchaBIK to produkt, którego „ojcem chrzestnym”jest Akielaszek, a jego rozprowadzaniem zajmuje się firma BIK.snack.Polska. We wtorek smak SchaBIK-a mieli okazję poznać wrocławscy dziennikarze, podczas degustacji zorganizowanej przez kawiarnię Lora Cafe przy ulicy Inżynierskiej 45,17u.
-SchaBIK to wyjątkowy produkt, smaczny i bardzo pożywny. Z powodzeniem może konkurować z hamburgerami i hot-dogami – zachwala Michael Sayej, właściciel Lora Cafe. - Od czterech miesięcy mamy go w naszym jadłospisie. Produkt ten ma już stałych smakoszy. Dziennie sprzedajemy około 30 porcji, a ostatnio, gdy do naszej kawiarni licznie przychodzili kibice oglądać Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej, liczba sprzedawanych SchaBIK-ów wzrosła do 50 porcji.
-Poznań ma swoje rogale marcińskie, Kraków – obwarzanki. Natomiast Wrocław wciąż nie ma kulinarnego produktu. Może warto więc wypromować SchaBIK. Byłaby to doskonała okazja do promocji stolicy Dolnego Śląska, która za dwa lata będzie Europejską Stolicą Kultury – uważa Jan Akielaszek.
RM
-
Bezpłatne webinarium pt. Czy..
-
Kurtyny spawalnicze i ich..
-
Dieta ketogeniczna – czym jest,..
-
Węże strażackie: Kluczowe..
-
Automatyczny Trading Krypto dla..
-
Centrum Leczenia Jelit w Poznaniu..
-
AG.pl oferuje szeroki asortyment..
-
Klinika Centrum Terapii Jelit –..
-
Serwis Niedźwiedzia w Luboniu -..
-
Pyłek pszczeli - właściwości,..
-
Miód Gryczany - Cudowny Dar Natury
-
Wydajne i bezawaryjne kasy..
-
Jak przygotować samochód do..
-
Carpathian Startup Fest 2024...
-
Bezpieczeństwo na Wodzie:..
-
Pielęgnacja zasłon tkaninowych:..
-
Cynamon jako skuteczny sposób na..
-
Borowik Szatański, Borowik Ponury..
-
Ślad czeskich kopaczy kryptowalut..
-
Dofinansowania i refundacje -..
-
Postaw na najwyższej jakości drzwi
-
Bezpieczny parking przy lotnisku..
-
Pranie wykładzin Łódź -..
-
Sprzątanie biur w Łodzi - czy..