Kultura Edukacja
SchaBIK na Festiwalu ulicy Świdnickiej

W najbliższą sobotę (27 września) wrocławianie będą mieli okazję bawić się na Festiwalu ulicy Świdnickiej. W programie imprezy, która rozpocznie się o godz. 12.30 i potrwa do północy, są liczne koncerty zespołów muzycznych, wystawy fotograficzne i malarskie, pokazy mody, konkursy, warsztaty oraz gry i zabawy sportowe.
Jedną z największych atrakcji będzie parada Świdnicka, w której udział wezmą seniorki z Wrocławskiego Centrum Seniora. Chętni będą mieli okazję zwiedzić budynek Opery Wrocławskiej, spotkać się z przedsiębiorcami z ulicy Świdnickiej, porozmawiać o modzie, muzyce, książkach lub też skosztować smakołyków przygotowanych przez szefów kuchni z wrocławskich restauracji. Jan Akielaszek, właściciel Oficyny Wydawniczej „W Kolorach Tęczy” oraz prezes Targów Książki Kulinarnej zaprasza do Piwiarni Warka, w której podpisywał będzie między innymi jedną ze swoich ostatnich książek kulinarnych pt. „Kuchnia lasów i borów Dolnego Śląska”.
-Czytelników, którzy mnie odwiedzą, postaram się ugościć smacznymi kanapkami z mięsem z dziczyzny – mówi Jan Akielaszek. -Najprawdopodobniej będzie też okazja skosztowania SchaBIK-a, czyli ciepłej bułeczki z kotletem schabowym i ogórkiem.
SchaBIK to produkt, którego „ojcem chrzestnym”jest Akielaszek, a jego rozprowadzaniem zajmuje się firma BIK.snack.Polska. We wtorek smak SchaBIK-a mieli okazję poznać wrocławscy dziennikarze, podczas degustacji zorganizowanej przez kawiarnię Lora Cafe przy ulicy Inżynierskiej 45,17u.
-SchaBIK to wyjątkowy produkt, smaczny i bardzo pożywny. Z powodzeniem może konkurować z hamburgerami i hot-dogami – zachwala Michael Sayej, właściciel Lora Cafe. - Od czterech miesięcy mamy go w naszym jadłospisie. Produkt ten ma już stałych smakoszy. Dziennie sprzedajemy około 30 porcji, a ostatnio, gdy do naszej kawiarni licznie przychodzili kibice oglądać Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej, liczba sprzedawanych SchaBIK-ów wzrosła do 50 porcji.
-Poznań ma swoje rogale marcińskie, Kraków – obwarzanki. Natomiast Wrocław wciąż nie ma kulinarnego produktu. Może warto więc wypromować SchaBIK. Byłaby to doskonała okazja do promocji stolicy Dolnego Śląska, która za dwa lata będzie Europejską Stolicą Kultury – uważa Jan Akielaszek.
RM
-
Jak przygotować mieszkanie do..
-
Mikasa V200W vs V200W-CEV. Którą..
-
ASG z praktycznego punktu widzenia
-
Zostań kierowcą TIR-a: Wymagania,..
-
Gry miejskie: nowoczesne..
-
Gry miejskie: Nowoczesne..
-
Domy Szeregowe w Gdyni – Komfort..
-
Jak często można odwiedzać bliską..
-
Kosze prezentowe na urodziny –..
-
Jak dobrać idealne wyposażenie do..
-
Sindbad- podróżuj wygodnie!
-
Rytuały miłosne - magiczne..
-
Ośrodek leczenia uzależnień..
-
Kurtyny chłodnicze – jak działają..
-
Poradnik „Jak napisać powieść?”..
-
Kontenery socjalne – praktyczne..
-
Jak zaplanować udaną jednodniową..
-
Jak wybrać półkotapczan?
-
Księga oszczędnościowa..
-
Jak wybrać idealne kolczyki na..
-
Czy każdy może napisać powieść?..
-
Noclegi apartamenty Róża Wiatrów..
-
Bezpłatne webinarium pt. Czy..
-
Kurtyny spawalnicze i ich..
