Cieszyn
Za tydzień Ustroń zaprasza na baraninę

Na Rynku Ustronia w sobotę, 15 sierpnia zapłoną paleniska grillowe. Kolejne, już X Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny, tak jak wcześniejsze, przyciągną tłum miłośników góralskich potraw.

Reklama

Specjalną ofertę przygotowują Agnieszka Niezgoda wraz z synem Emilem ze Szczawnicy: - Będzie baran po szczawnicku, a także moskale, czyli staropolskie placki z ziemniaków, ziemniaki z grilla, kwaśnica z żeberkiem, domowy chleb ze smalcem i ogórkiem.
 
Receptury są ściśle chronioną tajemnicą rodzinną. Prawdziwe góralskie potrawy są nie do pobicia przez kucharzy próbujących naśladować oryginalne smaki. Walory smakowe oceni jury już X Mistrzostw w Podawaniu Baraniny, ale także mieszkańcy Ustronia i turyści już od dawna szykujący się na tę imprezę o niepowtarzalnym charakterze.


 
(ac) 

 
   
stat4u PortalPOLSKA.pl