Krotoszyn
Uczniowie z Krotoszyna na Polagrze Gastro

Grupa 45 uczniów z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 im. Jana Pawła II w Krotoszynie, kształcąca się w zawodach kucharz, kelner i technik hotelarstwa, wraz z opiekunami: p. Mariolą Ilnicką, p. Mariolą Kaczmarek, p. Izabelą Kossakowską i p. Anną Podziomek uczestniczyła w Międzynarodowych Targach Gastronomii – Polagra Gastro - poinformował portal ZSP nr 3 w Krotoszynie.

Reklama
Tegoroczne targi odbywały się pod hasłem HORECA SPOTyka się w Poznaniu! Było to połączenie Międzynarodowych Targów Gastronomii POLAGRA GASTRO oraz Targów Wyposażenia Hoteli INVEST-HOTEL. Fuzja tych wydarzeń stworzyła w Polsce największą arenę prezentacji oferty producentów i dystrybutorów sprzętu oraz wyposażenia dedykowanego sektorowi HoReCa.

Reklama_________________________________________________________________________________________

BEZPŁATNIE PRZYWOZIMY

   
Zakupy w Krotoszynie
    
Tel. (w godz. 7-22) 889 - 937 - 278
 
do domów, biur, warsztatów itp.
 

________________________________________________________________________________________________

 
Targi POLAGRA GASTRO i INVEST-HOTEL mają za cel dostarczyć najlepszych rozwiązań dla wszystkich obszarów funkcjonowania hotelu czy restauracji, które wpływają na poziom satysfakcji klienta. To jedne z ważniejszych wydarzeń dla właścicieli restauracji, hoteli, szefów kuchni, dystrybutorów sprzętu gastronomicznego, firm cateringowych oraz młodzieży szkolnej kształcącej się na kierunkach gastronomiczno - kelnersko - hotelarskich.
 
Zakres tematyczny targów obejmował:
 
Ekspozycje dla gastronomii:
 
*wyposażenie i urządzenia zaplecza kuchennego
*wyposażenie sal restauracyjnych i barów
*akcesoria gastronomiczne
*produkty spożywcze dla gastronomii, w tym napoje i alkohole
*kawa i sprzęt kawowy
*artykuły cukiernicze i piekarnicze
*usługi dla gastronomii
 
Ekspozycja dla hoteli:
 
*wyposażenie pokoi oraz łazienek hotelowych
*galanteria hotelowa
*wyposażenie centrów konferencyjnych i ośrodków szkoleniowych
*wyposażenie i specjalistyczny sprzęt dla sektora SPA
*wyposażenie i specjalistyczny sprzęt dla ośrodków fitness
*wyposażenie i specjalistyczny sprzęt dla salonów gier, dyskotek
*elementy wystroju wnętrz
 
Zwiedzający mogli poznać receptę na idealny obiekt noclegowy i gastronomiczny. Sprawdzić branżowe nowości, spróbować najlepszych produktów regionalnych i wina, aromatycznej kawy i herbaty.
 
Nasza młodzież mogła z bliska przyjrzeć się wielu czynnościom wykonywanym bezpośrednio na oczach publiczności przez mistrzów sztuki kulinarnej, piekarskiej, ciastkarskiej i lodziarskiej, a następnie zdegustować przyrządzone napoje i potrawy.
Byliśmy również świadkami finału Kulinarnego Pucharu Polski. Spotkaliśmy autorytety kuchni włoskiej i greckiej – Theofilos Vafidis, doradca kulinarny, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Targi były również wspaniałą okazją do nawiązania nowych kontaktów w zakresie praktyk zawodowych dla uczniów naszej szkoły.
 
Po zwiedzaniu targów udaliśmy się do restauracji „Słoneczny Dwór” w Radoszkowie Drugim. Mieliśmy możliwość zwiedzania restauracji wraz z jej zapleczem kuchennym oraz bazę noclegową. Pracownicy opowiadali o specyfice pracy w zawodach: kucharz, kelner i hotelarz oraz o organizacji pracy. W godzinach wieczornych wszyscy zadowoleni i pełni wrażeń wróciliśmy do Krotoszyna.

zobacz zdjęcia
 
Izabela Kossakowska
Źródło: ZSP nr 3 w Krotoszynie
stat4u PortalPOLSKA.pl