Łódź
„Smakujemy Niepodległość"

W dniach 11-13 listopada odbędzie się kulinarna akcja pod hasłem „Smakujemy Niepodległość", która nawiązuje do przedwojennych tradycji Święta 11 Listopada i uroczystych biesiad, opartych przede wszystkim na potrawach z polskiej gęsiny.

Reklama

W 12 łódzkich restauracjach przy ul. Piotrkowskiej skosztować będzie można dań z gęsi, a 7 kawiarni zaserwuje desery z jabłek na różne sposoby. Promotorem akcji jest SBS Public Relations, organizator Festiwalu Dobrego Smaku, a partnerem - Łódzkie Centrum Wydarzeń.

Z gęsich specjałów, które zaprezentowano w restauracji „Ślepy Maks" można wymienić np. szyjkę po żydowsku czy gęsie żołądki duszone w białym winie z grzybami. Dla tych, którzy wolą jednak coś na słodko łódzkie kawiarnie przygotują desery z jabłek, które wpisały się już w tradycję lokalnej gastronomii. Koszt dania głównego to 25 złotych, a deseru z napojem 12 zł. Listę lokali, w których będzie można „posmakować niepodległości" znajduje się na stronie http://festiwaldobregosmaku.eu

Reklama_________________________________________________________________________________________

BEZPŁATNIE PRZYWOZIMY

   
Zakupy we Włodawie
    
Tel. (w godz. 7-22) 535 - 145 - 015
 
do domów, biur, warsztatów itp.
 
________________________________________________________________________________________________
stat4u PortalPOLSKA.pl