Kultura Edukacja
Warszawa
Producenci i menadżerowie Pendolino świętowali Boże Narodzenie i Sylwester w serbskiej restauracji na warszawskiej Pradze
Zagraniczni i polscy goście www.BalkanGrill.pl doceniają smak i bogactwo potraw oraz miłą obsługę.
Producenci i menadżerowie Pendolino świętowali Boże Narodzenie i Sylwester w serbskiej restauracji na warszawskiej Pradze
Data: 2015-01-10 21:44:00
Czytano: 6483 razy
Międzynarodowa ekipa włoskiego producenta słynnych ostatnio w Polsce pociągów Pendolino, kierowana przez Serba Slavena Kovaczevića często odwiedza serbską restaurację Bałkan Grill na warszawskim Grochowie, prowadzoną przez Srdjana Stojanovića i Czedomira Jovića, Serbów mieszkających w Polsce od wielu lat.
Zagraniczni i polscy goście www.BalkanGrill.pl doceniają smak i bogactwo potraw oraz miłą obsługę.
Srdjan Stojanović przyjechał do Polski już piętnaście lat temu na zaproszenie swojego kolegi, który prowadził restaurację w Olsztynie. Jest absolwentem renomowanej Wyższej Szkoły Hotelarskiej w Belgradzie o profilu gastronomicznym. W Serbii pracował w ekskluzyw-
nych restauracjach przez około 10 lat. Specjalizuje się w tradycyjnej kuchni serbskiej oraz w przygotowywaniu dań z ryb i owoców morza. - Urodziłem się w Belgradzie, ale wychowywałem się na południu Serbii, w mieście Vranje, słynącego ze znakomitej kuchni - wspomina kraj pochodzenia Srdjan Stojanović, prowadzący znakomitą, coraz bardziej znaną w Warszawie restaurację Bałkan Grill www.BalkanGrill.pl na Grochowie, przy Grenadierów 29, róg Fundamentowej. - Obok mojego domu rodzinnego była jedna |
Slaven Kovaczević z zespołu Pendolino i Srdjan Stojanović, właściciel Bałkan Grill i szef kuchni |
z najlepszych miejskich kafany (to coś w rodzaju regionalnej karczmy), od samego rana unosił się tam zapach grillowanych serbskich mięs - cievapczići, pljeskavicy, pieczonej jagnięciny i innych smakołyków.
Te smaki własnie uważa za wzorzec, który teraz można smakować na warszawskiej Pradze. Serwują gościom swojej restauracji najlepsze dania tradycyjnej serbskiej kuchni. Wszystkie dania przygotowywane są z najlepszych składników, a wiele z nich to oryginalne wyroby, sprowadzane z Serbii.
_______________________________________________________________________________
Więcej: www.BalkanGrill.pl , rezerwacja tel. 787 554 907 lub 222 41 1413,
w sprawie cateringu i imprez okolicznościowych, pikników itp., tel. 660 453 182
_______________________________________________________________________________
Po przyjeździe do Polski najpierw dostał propozycję pracy na stanowisku szefa kuchni w warszawskim Klubie Jugosłowianów przy Ambasadzie Jugosławii. Później pracował ze
Liubow Lototska, Czedomir Jović i Srdjan Stojanović, tworzący zespół restauracji dbają o świąteczny nastrój |
swoim kolegą, Czedomirem w luksusowej restauracji Mała Serbia w Warszawie, również jako szef kuchni. Uczestniczył z sukcesami w wielu liczących się kulinarnych konkursach - Martell, Sielawa Blues i innych. Zwłaszcza dania z restauracyjnej wędzarni, takie jak wędzona karkówka z grilla, wędzona kiełbasa własnego wyrobu oraz golonka gotowana w kiszonej kapuście są szczególnie cenione przez klientów. |
To są ulubione dania polskich, serbskich oraz innych zagranicznych gości. - Pljeskavica, ćevapćići, leskovaczkie usztipci oraz meszano meso (sześć różnych kawałków mięsa z dodatkami) - wylicza Jolanta Stojanović, żona mistrza serbskiej kuchni, współzarządzająca restauracją. - Te znakomite serbskie dania zadowalają nawet największych smakoszy.
Klienci oceniają jedzenie w Bałkan Grill na Pradze bardzo wysoko - restauracja plasuje się w rankingu znanego ekskluzywnego portalu Gastronauci.pl na dobrym, 7 miejscu w rankingu warszawskich najlepszych restauracji i ma liczne pochlebne opinie od klientów. Zaprasza klientów serbskich i polskich już od niemal trzech lat, niebawem restauracja odnotuje kolejną rocznicę działalności.
Klienci oceniają jedzenie w Bałkan Grill na Pradze bardzo wysoko - restauracja plasuje się w rankingu znanego ekskluzywnego portalu Gastronauci.pl na dobrym, 7 miejscu w rankingu warszawskich najlepszych restauracji i ma liczne pochlebne opinie od klientów. Zaprasza klientów serbskich i polskich już od niemal trzech lat, niebawem restauracja odnotuje kolejną rocznicę działalności.
Bałkańskie lunche cieszą się ogromną popularnością wśród pracowników okolicznych biurowców. - Serwowane są tradycyjne zupy i dania kuchni bałkańskiej - dodaje Srdjan Stojanović. - Ale staramy się dzień po dniu oferować coś nowego w menu, aby miło zaskakiwać
i zaciekawiać klientów nowymi smakami serbskiej kuchni. A szczególnym powodzeniem cieszą się romantyczne kolacje w Bałkan Grill i przyjacielskie spotkania przy piwie, ale jest ta restauracja chętnie wybierana także na biznesowe spotkania, różne uroczystości, imprezy okolicznościowe oraz kameralne biesiadowanie przy bałkańskiej muzyce. - No i coraz więcej klientów zamawia dostawy gotowych dań Bałkan Grill do domów, biur |
|
i punktów usługowych - podkreśla Jolanta Stojanović. - Dlatego przygotowujemy szerszą sprzedaż we współpracy z siecią sklepów spożywczych.
(ac)
(ac)
-
Bezpieczeństwo na Wodzie:..
-
Pielęgnacja zasłon tkaninowych:..
-
Cynamon jako skuteczny sposób na..
-
Borowik Szatański, Borowik Ponury..
-
Ślad czeskich kopaczy kryptowalut..
-
Dofinansowania i refundacje -..
-
Postaw na najwyższej jakości drzwi
-
Bezpieczny parking przy lotnisku..
-
Pranie wykładzin Łódź -..
-
Sprzątanie biur w Łodzi - czy..
-
Daszki nad drzwi. Czemu warto je..
-
Skup złota Myszków – co warto..
-
Okna Brzeg - jak dostosować okna..
-
Akademia piłkarska dla dzieci to..
-
Co warto wiedzieć na temat..
-
Miasto na miarę XXI wieku –..
-
Gabinet dietetyczny – dlaczego..
-
Trwałe, estetyczne, oryginalne -..
-
Kosz do segregacji - rozpocznij..
-
Jakie okna wybrać?
-
Dachy Myszków - profesjonalne..
-
Profesjonalne pranie i..
-
Gdzie naprawić piecyk junkers?
-
Psychoterapia Bydgoszcz