Wiele miast (25)
Port Lotniczy wzbogaca ofertę dla biznesu

Wrocławskie lotnisko wprowadziło dzisiaj nową usługę dla pasażerów. W Executive Lounge bezpłatnie można zjeść potrawy przygotowane przez kucharzy renomowanej restauracji Mosaiq. Wykwintne śniadania i obiady będą oferowane co tydzień.

Reklama
Nowa propozycja to efekt podnoszenia jakości usług na wrocławskim lotnisku. Port Lotniczy Wrocław, zdobywając w ubiegłym roku wiele nagród, jak choćby tytuł najlepszego regionalnego lotniska dla pasażerów biznesowych w Polsce, udowodnił, że jest lotniskiem przyjaznym pasażerom. Wygodny terminal, brak kolejek, szybka obsługa, ale i wciąż rozbudowywana siatka połączeń ze strategicznymi hubami przesiadkowymi w Europie – tak lotnisko dba o zadowolenie pasażerów, chociaż na tym nie poprzestaje.

- Rozwój siatki połączeń i bezproblemowa obsługa to fundament funkcjonowania każdego lotniska. Za tym powinny iść kolejne działania – mówi Monika Półtorzycka-Jon, manager ds. marketingu i PR w Porcie Lotniczym Wrocław. – Obecnie oferujemy już wiele udogodnień dostępnych w naszych usługach VIP & Business. Pasażerowie, którzy z nich korzystają, to osoby o wyrobionym guście i oczekujący czegoś więcej. To głównie do nich kierowana jest nowa oferta.

Usługa po raz pierwszy została  udostępniona w poniedziałek 3 lutego w salonie Executive Lounge, w hali odlotów. W godzinach od 7 do 18 (lub do wyczerpania zapasów) pasażerowie będą mogli tam zjeść potrawy przygotowane przez kucharzy restauracji Mosaiq. Szefowie kuchni szkolili się m.in. w restauracji Gordona Ramsaya czy u boku Alberta Roux. Menu przewiduje:

Śniadanie:
*Owsianka podawana z suszonymi owocami i orzechami
*Jajka po benedyktyńsku serwowane na toście

Lunch:
*Śledź bałtycki serwowany z jabłkowo – śmietanowym musem
*Zupa pomidorowa z chilli i serkiem mascarpone
*Policzki wołowe podawane z puree ziemniaczanym

Z oferty salonu mogą skorzystać wszyscy pasażerowie, którzy zapłacą za wstęp 80 zł. Podróżni posiadający srebrną kartę Miles&More będą mogli skorzystać z Executive Lounge w promocyjnej cenie 49 zł.

Potrawy będą oferowane nieodpłatnie pasażerom posiadającym specjalne uprawnienia, w tym:
*Podróżnym linii LOT, Lufthansa i SAS posiadającym kartę Star Alliance o statusie Gold lub podróżującym tymi liniami w klasie biznes
*Pasażerom podróżującym liniami Eurolot w taryfie Premium
*Posiadaczom kart Priority Pass oraz Airport Angel
*Pasażerów posiadającym zaproszenia od linii LOT
*Posiadaczom kart wydanych przez Port Lotniczy Wrocław oraz wszystkim, którzy zawarli umowę z lotniskiem na korzystanie z tych usług.

Śniadania i lunche restauracji Mosaiq będą oferowane pasażerom co tydzień.

Sektor połączeń i usług kierowanych do pasażerów podróżujących w interesach to jeden z najprężniej rozwijających się sektorów na wrocławskim lotnisku. W ubiegłym roku Port Lotniczy Wrocław zanotował wzrost liczby pasażerów korzystających z połączeń biznesowych na poziomie 6,4%. Na trend odpowiedzieli przewoźnicy, którzy ogłosili uruchomienie kolejnych połączeń. Od marca Eurolot zacznie latać z Wrocławia na główne lotniska Brukseli, Mediolanu, Paryża i Zurychu. Również w marcu rejsy do Berlina uruchomią linie Etihad Regional. W sezonie letnim Lufthansa zwiększy częstotliwość lotów do Monachium i Frankfurtu oraz wprowadzi na tej ostatniej trasie większe samoloty. Do rozkładu wróci też połączenie z Gdańskiem, które 8 razy w tygodniu zapewni Eurolot, a Ryanair uruchomi połączenie z Warszawą-Modlin.

Źródło: PR EXPERT
Dodał: RM
stat4u PortalPOLSKA.pl