Wiele miast (351)

Oliwa z oliwek Extra Vergine od Olitalia – przez żołądek do serca!

Świadomość naturalnego bogactwa  oliwy z oliwek w korzystne składniki odżywcze i walory smakowe zakorzeniona jest głęboko w historii naszego kontynentu, a zwłaszcza regionu śródziemnomorskiego. Występującemu tam klimatowi zawdzięczamy najwyższej jakości oliwę  z oliwek z pierwszego tłoczenia od Olitalia – najszerzej dystrybuowanej na świecie marki oliwy z oliwek. 

Reklama
Zdrowa dieta śródziemnomorska

Oliwa z oliwek extra vergine wydobywa bogactwo smaku nawet z najprostszych składników. Dlatego najczęściej wybieraną przez włoskich szefów kuchni jest Oliwa z oliwek Extra Vergine od Olitalia. Jej wyjątkowo przyjemny aromat z delikatną nutą owoców oraz lekko pikantny smak doskonale podkreślają charakter przygotowywanych potraw:sałatek, świeżych warzyw, pieczywa oraz dań z makaronem.

To właśnie ze względu na tak powszechne stosowanie oliwy extra vergine w zamian tłuszczy zwierzęcych, dieta śródziemnomorska postrzegana jest za korzystną dla zdrowia.

Oliwa extra vergine Olitalia dystrybuowana jest w przyjaznych dla środowiska butelkach z ciemnego szkła (chroniącego oliwę przed światłem) w trzech pojemnościach: 250ml, 500 ml i 750 ml. Umożliwia to jej praktyczne zastosowanie w zależności od potrzeb. Dla polskich miłośników łagodniejszych smaków Olitalia przygotowała również bardziej harmonijną wersję Oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia Olitalia Delikatna. 
 
Po więcej informacji na temat pysznych i zdrowych przysmaków zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl


stat4u PortalPOLSKA.pl