Wiele miast (351)

Niewielkie algi podbijają świat


Mikroskopijnej wielkości alga, która szturmem podbija serca ludzi na całym świecie. Trudno się dziwić, to zielone maleństwo, czyli chlorella jest określane jako nadżywność.

Czym jest nadżywność, z angielska: superfoods i jakie bogactwo w sobie skrywa?

Reklama

- Superfoods czyli nadżywność przyszła do nas z USA. Pod nazwą kryje się bardzo dużo różnych produktów. Takimi najbardziej znanymi i najcenniejszymi superfoodami, które mamy obecnie jest np. chlorella, ale także takie produkty jak chia, baobab, spirulina – mówi newsrm.tv Artur Gajewski, Purella Food.

Superfudy mają ogromną ilość wartości odżywczych np. chlorella to alga zawierająca wyjątkowo cenne dla ludzkiego organizmu składniki. Poczynając od dużej dawki witamin i minerałów, poprzez wysoką zawartość łatwo przyswajalnego białka, aż po najwyższą stwierdzoną koncentrację chlorofilu ze wszystkich żywych organizmów. Chlorella zawiera najwyższą do tej pory stwierdzoną koncentrację chlorofilu ze wszystkich naturalnych organizmów. To sprawia, że ma właściwości przeciwnowotworowe oraz naturalnie odkwasza organizm i usuwa z niego toksyny. W skład chlorelli wchodzą witaminy A, B1, B2, B6, B12, C i E.

Algi są zdecydowanie bogatsze w minerały niż rośliny lądowe. Chlorella zawiera 20 razy więcej żelaza niż szpinak. Dzięki niemu walczy z anemią. Wapnia – budulca naszych kości ma 11 razy więcej niż mleko krowie! Magnez i potas w niej zawarte wspierają aktywność nerwową i mięśniową. Dodatkowo cynk i krzem – na piękną skórę i włosy.

Chlorofil zawarty w chlorelli  nie tylko sprawia, że potrawy z jej dodatkiem nabierają soczyście zielonego koloru, ale też powoduje, że nasze organizmy otrzymują wspaniały zastrzyk minerałów, witamin, mikroelementów i enzymów. Chlorofil zwiększa liczebność czerwonych krwinek, dostarcza żelaza, wspomaga leczenie anemii, walczy ze stanami zapalnymi, przyspiesza gojenie ran, wspomaga funkcjonowanie tarczycy i wątroby, odkwasza organizm, likwiduje brzydki zapach z ust a nawet przeciwdziała próchnicy. Chlorella zawiera go zdecydowanie najwięcej ze wszystkich organizmów na ziemi.

Reklama_____________________________________________________________________________________

  Trwa nabór na nowy rok szkolny!
www.TEB.pl w Twoim mieście
Szkoły policealne, Liceum dla dorosłych,
Kursy zawodowe, szkoły medyczne
Technikum, gimnazjum
_____________________________________________________________________

 

Chlorella jest ogromnym wsparciem dla organizmu podczas ćwiczeń, nie tylko dodaje energii, ale również odżywia mięśnie. Alga stymuluje produkcję czerwonych krwinek, dzięki czemu przyczynia się do większego natlenienia mięśni, co z kolei przekłada się w prostej linii na ich wzrost oraz przyśpieszenie metabolizmu. Musimy również wiedzieć, że chlorella to w 60% białko, które jest dużo bardziej przyswajalne niż jakiekolwiek inne białko pochodzenia zwierzęcego. Dzięki tym właściwościom – zamiana tkanki tłuszczowej na masę mięśniową przebiega zdecydowanie szybciej.

Publikacja www.NewsRM.tv


 

stat4u PortalPOLSKA.pl