Wiele miast (351)

Kotleciarka elektryczna – 3 rzeczy, które musisz wiedzieć

 
Kotleciarka elektryczna to ogromne ułatwienie dla wielu zakładów gastronomicznych czy hotelarskich.

Jeśli zastanawiasz się nad inwestycją w kotleciarki elektryczne, koniecznie przeczytaj poniższy tekst, dzięki któremu dowiesz się, na co zwrócić uwagę przed zakupem.

Reklama
Kotleciarka elektryczna – dla kogo?
 
    Usługi gastronomiczne oraz hotelarskie często wymaga przygotowywania w krótkim czasie jak największej ilości smacznych oraz pożywnych posiłków. Jak jednak przygotować dużą ilość steaków czy kotletów bez utraty czasu?

Naprzeciw usługom gastronomicznym oraz hotelarskim wychodzą przedsiębiorstwa, które dostarczają sprawdzone narzędzia pracy takie jak kotleciarki elektryczne. 

Wybór odpowiedniego sprzętu niezbędnego
w usługach gastronomicznych wymaga jednak odpowiedniej wiedzy oraz odpowiedniej ilości informacji, które ułatwią wybrać dobry jakościowo oraz sprawdzony sprzęt.

 
Na co zwrócić uwagę kupując kotleciarki elektryczne?

Przede wszystkim zwróć uwagę, aby kotleciarka elektryczna była wykonana z wysokiej jakości materiałów. Choć brzmi banalnie, nie każdy kupujący zwraca uwagę na użyte materiały, co w konsekwencji może doprowadzić do szybszego zużywania się sprzętu i konieczności kolejnego zainwestowania w sprzęt gastronomiczny.

Kolejny aspekt, o którym musisz pamiętać, to szybkość rozbijania mięsa. Najczęściej szybkość ta jest mierzona w ilościach sztuk rozbitego mięsa na godzinę. Pamiętaj jednak, aby maszyna rozbijała mięso w taki sposób, żeby nie wytracała kawałków mięsa podczas rozbijania. Nie zapomnij, aby zwrócić uwagę na powierzchnię roboczą oraz maksymalną wielkość kawałków mięsa do rozbicia. Ostatnie, choć nie najmniej ważne, to wielkość oraz waga kotleciarki elektrycznej. Jeśli wiesz, że w Twojej kuchni sprzęt może zmieniać miejsce, dobrze, żeby kotleciarka elektryczna była stosunkowo lekka, ale nie na tyle, żeby straciła stabilność.


 
Co zyskujesz używając kotleciarki elektrycznej?

Kuchnie, które zdecydowały się na inwestycję w kotleciarki elektryczne prawie o połowę skróciły czas smażenia mięsa. Oznacza to dużo mniejsze wydatki również w zakresie energii niezbędnej do obróbki termicznej mięsa. Również czas marynowania mięsa skrócił się właściwie czterokrotnie.

Tak więc inwestując w kotleciarki elektryczne zyskujesz czas, a tym samym i pieniądze. Kotleciarka elektryczna to także ogromne ułatwienie dla kucharzy i kucharek, które nie muszą poświęcać ogromu energii na rozbijanie mięsa, a mogą ją natomiast spożytkować na przygotowywanie jeszcze lepszych potraw.







Publikacja promocyjna
stat4u PortalPOLSKA.pl