Kraków
Jeśli dziś sobota, to na krakowskim Targu Pietruszkowym

 
W każdą sobotę na krakowskim Targu Pietruszkowym można zaopatrzyć się w warzywa z ekologicznego gospodarstwa Eko Doniec.

Z roku na rok wzrasta zapotrzebowanie na żywność ekologiczną, bo już coraz więcej ludzi ma dość chemicznie hodowanej i konserwowanej żywności. Potem przewożonej, często wielokrotnie przeładowywanej, przechowywanej miesiącami z wykorzystaniem środków chemicznych. 

Reklama
Aleksandra i Roman Doniec prowadzą gospodarstwo rolne już od 18 lat, a od 7 lat ich gospodarstwo jest objęte prestiżowym certyfikatem ekologicznym PL-EKO-05-002061 przyznanym i corocznie weryfikowanym przez BioCert Małopolska  www.BioCert.pl  - Nasze gospodarstwo oferuje: ziemniaki, marchew, buraki, cebulę, pietruszkę, kapustę, pora, selera, pasternak – wylicza Aleksandra Doniec. – A w okresie letnim: fasolę, cukinię, ogórki. 

    Warzywa w tym ekologicznym gospodarstwie są przechowywane w warunkach naturalnych, wypróbowanych od pokoleń – w specjalnie przygotowanej przechowalni oraz
w piwnicy, w optymalnej temperaturze, sprzyjającej długotrwałemu przechowywaniu owoców i warzyw, z zachowaniem ich naturalnych właściwości, prawdziwego smaku, a przede wszystkim witamin.


Warzywa będą dostępne przez całą zimę, a można je kupować codziennie na miejscu, w gospodarstwie Aleksandry i Romana Dońców, w pobliżu Miechowa w Małopolsce.

Natomiast w każdą sobotę można je dostać na Targu Pietruszkowym w Krakowie.



Kontakt e-mail: EkoDoniec
stat4u PortalPOLSKA.pl