Wiele miast (25)
Browar Stu Mostów na Festiwalu Dobrego Piwa

To pierwsza okazja, żeby osobiście poznać jedyny rzemieślniczy browar we Wrocławiu, i jedyna możliwość posmakowania najlepszego pilsa na świecie. Na miejscu będzie można też porozmawiać z piwowarem, który jest odpowiedzialny za przygotowanie piwa Stu Mostów, a także spróbować nietypowych przekąsek przygotowanych we współpracy ze Stawami Milickimi.

Reklama
Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa to jedna z najważniejszych branżowych imprez.  W czasie festiwalu Browar Stu Mostów zaprezentuje kilka rodzajów piwa. Jednak nie będzie to jeszcze piwo wrocławskiego browaru – który intensywnie pracuje nad autorskimi recepturami, żeby pierwsze warki udostępnić jesienią 2014 r. – ale trunek, który specjalnie na imprezę przyjechał z zaprzyjaźnionych rzemieślniczych browarów. Przykłady? Schönram i jego pils – niedawny zdobywca złotego medalu na Beer World Cup w USA. To znaczy, że będzie można spróbować najlepszego pilsa na świecie!

Na miejscu będzie można porozmawiać z piwowarem Browaru Stu Mostów. Obecnie pracuje on nad recepturami, które niedługo wykorzystane zostaną do uwarzenia piwa z etykietą Browaru Stu Mostów. To Grzegorz Ickiewicz – doświadczony technolog i zapalony browarnik, który zna się na rzeczy, a co ważniejsze, ma szósty zmysł, umożliwiający mu przygotowanie piwa z charakterem.

We współpracy ze Stawami Milickimi browar zaoferuje nietypowe przekąski do piwa. To lokalne potrawy, które przygotował znany kucharz Piotr Kucharski:
*Podsmażane pierogi z farszem z milickiego karpia.
*Paprykarz z milickich ryb, który będzie podawany na lokalnym komiśniaku.

Browar Stu Mostów zachęca do przybycia także pasjonatów zainteresowanych współpracą. Poszukuje zmyślnego piwowara i bartenderów, którzy chcą pracować
w kreatywnym zespole i nowym niezwykłym miejscu.

Browar Stu Mostów dostępny będzie na stoisku nr 23 – wejście od strony ul. Królewieckiej.

Festiwal dobrego piwa - lista wystawców>>>

Aleksandra Palus, PR EXPERT
stat4u PortalPOLSKA.pl