Kultura Edukacja
29 i 30 sierpnia Małopolski Festiwal Smaku na Placu Wolnica
Impreza organizowana już po raz jedenasty przez Samorząd Województwa Małopolskiego to największe wydarzenie kulinarne w regionie. W czerwcu i lipcu w sześciu miastach odbywały się półfinały festiwalu, na których lokalni producenci walczą o uznanie jury i publiczności.
W osobnym konkursie uczestniczą szefowie kuchni, których zadaniem jest przygotowanie potraw z lokalnych produktów. Wszyscy finaliści spotkają się w ostatni weekend sierpnia, 29-30 sierpnia na krakowskim placu Wolnica.
|
ziemniaki z grilla, kwaśnica z żeberkiem, domowy chleb ze smalcem i ogórkiem – zapowiadają mistrzowie baraniny po szczawnicku. Receptury są ściśle chronioną tajemnicą rodzinną. Prawdziwe góralskie potrawy są nie do pobicia przez innych kucharzy, próbujących naśladować oryginalne smaki. Walory smakowe oceni jury Małopolskiego Festiwalu Smaku, ale także mieszkańcy Krakowa i turyści już od dawna szykujący się na tę imprezę o niepowtarzalnym charakterze. (ac) |
![]() |
-
Listwa karniszowa creativa Lk-01
-
Jakie podstawy do stolików..
-
Kontrola z urzędu skarbowego –..
-
Jak izolacja drgań poprawia..
-
Szukasz stylowej łazienki?..
-
Idealny kosz prezentowy na..
-
Jak przygotować mieszkanie do..
-
Mikasa V200W vs V200W-CEV. Którą..
-
ASG z praktycznego punktu widzenia
-
Zostań kierowcą TIR-a: Wymagania,..
-
Gry miejskie: nowoczesne..
-
Gry miejskie: Nowoczesne..
-
Domy Szeregowe w Gdyni – Komfort..
-
Jak często można odwiedzać bliską..
-
Kosze prezentowe na urodziny –..
-
Jak dobrać idealne wyposażenie do..
-
Sindbad- podróżuj wygodnie!
-
Rytuały miłosne - magiczne..
-
Ośrodek leczenia uzależnień..
-
Kurtyny chłodnicze – jak działają..
-
Poradnik „Jak napisać powieść?”..
-
Kontenery socjalne – praktyczne..
-
Jak zaplanować udaną jednodniową..
-
Jak wybrać półkotapczan?



