Wiele miast (380)

25-lecie Marko Walichnowy. Rekordy Guinnessa na jubileusz

- To dzięki wszystkim pracownikom naszej firmy możemy w tym roku obchodzić i świętować 25-lecie działalności produkcyjno-handlowej . Firma zarządzana jest przez rodzinę Marszałkowskich tj.: Marka, Grażynę, Michała i Piotra - Powiedział Marek Marszałkowski.

Reklama
 

MARKO WALICHNOWY to uznana w kraju i za granicą firma mięsna, która swoją nowoczesnością i pomysłowością w kreowaniu i produkowaniu szerokiego wachlarza produktów, jakimi delektują się nasze podniebienia, trafiła na rynki krajowe i zagraniczne, w tym 50 % produkcji to eksport. I to trafiła doskonale, bowiem tylko takie produkty jak m.in.: golonka walichnowska, czy też szynka walichnowska, zdobyły uznanie nie tylko w podniebieniach klientów, ale także w oczach jurorów targów POLAGRA w 1999 i 2001 roku.


 
 
Dzisiaj zatem jest wspaniała okazja, by uczcić produkcyjny i handlowy sukces. Firma posiada kilkadziesiąt sklepów firmowych. Warto również dodać, iż MARKO WALICHNOWY rozrosła się do spółki zatrudniającej ponad 450 pracowników produkujących rocznie 20 tysięcy ton mięsa i różnego rodzaju wyrobów masarskich. Trafiają one na stoły klientów, dla których nie obce są bogate w kulinarne walory produkty masarskie z MARKO WALICHNOWY.
 
Te smakowite wyroby już niedługo będzie można smakować i konsumować na okolicznościowym, plenerowym festynie w MARKO WALICHNOWY, jaki odbędzie się 4 czerwca br. Ale nie tylko będzie je można smakować. Głównym punktem festynu będzie bicie rekordu GUINNESSA w spożywaniu golonki walichowskiej.
 
- Spodziewamy się wielu uczestników i gości, którzy uświetnią bicie tegoż rekordu – mówi Jan AKIELASZEK, przewodniczący składu jury oceniającego owo wydarzenie. – Uczestnicy bicia naszego rekordu będą konsumowali porcje 400 gramowych golonek rodem z WALICHNOWY.
 
- I mamy nadzieję, że wszyscy będą się doskonale przy tym bawili – dodaje pani Katarzyna Marszałkowska córka państwa Marszałkowskich, która jest organizatorem tej uroczystości. – Zaplanowaliśmy szereg atrakcji, jak m.in. koncert orkiestry dętej, zabawy animacyjne dla dzieci, czy też występ grupy wokalno-rozrywkowej SZAFA GRA.
 
Tak więc niech skuszą nas specjalnie na ten dzień przygotowane kulinarne atrakcje: szeroka gama wędlin i pasztetów, przetworów mięsno-warzywnych, mięsa wieprzowego. Niechaj skusi nas obserwowanie bicia rekordu GUINNESSA i wspaniała zabawa na świeżym powietrzu. To wszystko trzeba zobaczyć i samemu skosztować, by jeszcze raz stwierdzić, iż walichnowska marka to nowoczesna firma, która nie spoczęła na laurach, lecz w dalszym ciągu dynamicznie się rozwija odwołując się do 25-letnich tradycji. 
 
W ramach jubileuszu testowany będzie nowy produkt „Schabik”, który serwować będzie Tadeusz Hupa, szef kuchni w Hotelu Wrocław i posiadacz 6 rekordów Guinnessa. A może przy okazji padnie kolejny rekord Guinnessa.

DP
stat4u PortalPOLSKA.pl